HTML

Kedvenc játékaink

A gyerekek játszva tanulnak, éppen ezért fontos, hogy milyen játékokat vesznek a kezükbe! Érdemes időt szánni egy-egy minőségi darab kiválasztására, ami akár hosszú évekig is a gyerekszoba kincse lehet... Egy édesanya ötleteit és ajánlásait olvashatod itt játék témában!

Játékok életkor szerint

Versek, mondókák

BABYSHOP

AmazonLogo.gif

Játék keresés

Egy anyától nem csak anyáknak szeretettel

2013.02.17. 13:43 eperálom

Hintaló, roller, háromkerekű, BIG-BOBBY-CAR

Címkék: járgány

A világ legnépszerűbb lábbal hajtós járgánya

A BIG-BOBBY-CAR a gyerekbarát designnak és sokoldalú funkcionalitásának köszönhetően a világ legkeresettebb lábbal hajtós járgánya, amelyet már 1 éves kortól használhatnak a csemeték.

big-bobby-car-classic.jpg

Gyártója (BIG-SPIELWARENFABRIK GmbH & Co. KG) a világ egyik vezető műanyag játék előállító cége, amely kiváló minőségéről híres. A cég logója - a „BIG-Bivaly” 1966 óta a BIG- termékek erejét, robosztusságát, ellenállóságát szimbolizálja.

A cég high tech gyára, amely 320.000 m2 területen terül el, a németországi Burghaslachban található. Itt készülnek a BIG Bobby-Car járművek, amelyek klasszikus változata 1972-ben látta meg a napvilágot és nagyjából több mint 40 éve változatlan formában – lekerekített élekkel és vidám fényszórókkal – generációkat átívelően dobogtatja meg a szíveket.

Naponta kb. 2000 db gyerekautó hagyja el a gyár futószalagját és indul útjára a nagyvilágba, többek között Japánba, Skandináviába, Új-Zélandra, Dubaiba és az USA-ba. Időközben számtalan design variáció megjelent (rendőr-, tűzoltóautó, traktor, stb.) és a nagy autómárkák, mint pl. VW, Porsche, Jaguar, Ferrari vagy Mercedes saját modelleket fejlesztettek ki.

bobby-benz-sls-amg.jpegbaby-porsche.jpeg

fulda-new-bobby-car.jpegbig-new-bobby-car-blau.jpeg

(Típusok lefelé: Bobby-Benz SLS AMG, Baby-Porsche, Fulda-New-Bobby-Car, BIG-New-Bobby-Car)

Sok felnőtt is megőrül ezekért a járgányokért. Hivatalos Grand Prix Clubok léteznek, állandó rekordkísérletek és fogadások. A jelenlegi sebességrekord 105 km/h.

És hogy a Bobby-Car jelenség mivel magyarázható? Talán azzal, hogy egy felnőtt súlyát is elbírja (50 kg)? Vagy azzal, hogy „made in Germany”? Vagy, hogy 15 év után is gurul még? Nem tudni pontosan, de az biztos, hogy a német állampolgárok 98 %-a ismeri és az ortopéd orvosok is „fiziológiásan értékesnek” minősítik a használatát.

Mindez minket is meggyőzött és kisfiúnk egy BIG-NEW-BOBBY-CAR-t kapott első éves születésnapjára. Ez a design 2004 óta bővíti a BIG termékpalettát. Színe lehet piros vagy kék. Megtartotta a klasszikus változat főbb jegyeit pl. a lábtámaszt és a térdnyílást. Emellett ergonomikus, szélesebb felületű biztonsági kormánnyal és minőségi, alacsony zajszintű gumikkal rendelkezik. A sebességmérő alatt egy titkos kis rekesz található, ami rögtön felkeltette az érdeklődését. Azt azonban meg kell jegyezni, hogy ebben az életkorban még inkább az ismerkedésről szól a játék és kb. két éves korára tudja egy gyerek megtanulni a hajtás fortélyait.

Méretei: 57 x 30 x 39 cm

Teherbírás: 50 kg

Minőség: műanyag, kiváló

Megjegyzés, egyéb tapasztalatok: A BOBBY-CAR járgányokhoz számtalan kiegészítő kapható, a közlekedési lámpától elkezdve az utánfutón át fényszórókig, ami folyamatosan megújítja a játék élvezetét. Ez különösen szimpatikus volt, mellesleg ez tuti biztos ajándékötlet forrása lehet a családtagoknak több éven át.

A tényadatok és a képek forrása: www.big.de és www.simba-dickie-group.de

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekotlet.blog.hu/api/trackback/id/tr545084798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása