HTML

Kedvenc játékaink

A gyerekek játszva tanulnak, éppen ezért fontos, hogy milyen játékokat vesznek a kezükbe! Érdemes időt szánni egy-egy minőségi darab kiválasztására, ami akár hosszú évekig is a gyerekszoba kincse lehet... Egy édesanya ötleteit és ajánlásait olvashatod itt játék témában!

Játékok életkor szerint

Versek, mondókák

BABYSHOP

AmazonLogo.gif

Játék keresés

Egy anyától nem csak anyáknak szeretettel

2013.03.05. 13:40 eperálom

Zsiráfot rágcsálni jó!

Címkék: rágóka

Márka: Sophie la Girafe SO'PURE rágóka

Gyártó: Vulli

Sophie1_3.JPGNem túlzás azt állítanom, hogy Sophie, a zsiráf, az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő játék volt kisbabáim első hónapjaiban. Ez a lelkesedés aztán 1 éves kor táján ugyan alábbhagyott, de ha előkerül a régi darab, most is mosolyt csal az arcokra.

Sophie8_3.JPGA fogzás korszakában rettentően sokat rágicsálnak a babák és szerettem volna valamilyen természetes anyagból készült játékot a kezükbe adni – a fa rágókák mellett. Ez után kutatva leltem Sophie-ra, ami 100 % természetes kaucsukból készül. Könnyen harapdálhatók a fülecskéi, lábai és a félköríves fogó részei, amelyek különböző struktúrájúak – az egyik pöttyös, a másik csíkozott. A fogókák révén könnyen markolható, kézben tartható. Szemei feketék, felületén barna, világosbarna foltocskák találhatók. Arcán, orrán rózsapír. A felhasznált színek kiváló minőségű élelmiszerfestékek.

Sophie7_3.JPGSophie6_3.JPGA játék a kisbaba érzékszerveit stimulálja: a látást a kontrasztos színek következtében, a tapintást a különböző felülettípusok miatt, a szaglást és ízlelést a tiszta kaucsuknak köszönhetően.

Ez a zsiráfos rágóka két kivitelben kapható: puha és extra puha.

Érdemes pár mondatban a játék történetét is megismerni. Sophie-t 1961 óta gyártják és ma már „kultjátéknak” számít Franciaországban. A gyártó adatai szerint tervezője egy bizonyos Rampeau úr volt, aki a természetes kaucsuk gyártásának volt a specialistája. Nevét onnan kapta, hogy 1961-ben május 25-én, Saint Sophie napján került gyártásba. Ekkoriban csak háziállatok és házi kedvencek figuráit lehetett kapni a boltokban. Így Sophie, a zsiráf egzotikus állatfiguraként tarolt a piacon.

Sophie5_3.JPGSophie4_3.JPGJelenleg a Vulli cég gyártja a franciaországi Haute-Savoie tartományban található Rumilly nevű városkában. 2010-ben az 50 milliomodik példány is elkészült belőle. Az idők folyamán egy teljes termékpaletta került kialakításra Sophie „témában” és megjelentek a kis barátai is.

Méretei: 9x12 cm

Sophie3_3.JPGKritika: A francia Que Choisir és a német Öko-Test újságok 2011 novemberében arról számoltak be, hogy a német határértékeket meghaladó nitrozálható aminokat találtak a tesztek során a játékban, amelyek rákkeltő nitroz-aminokká alakulhatnak át. A teszteket további újabb vizsgálatok és az illetékes berlini bíróság és a gyártó Vulli „vitája” követte. A vita alapját az szolgáltatta, hogy erre az anyagra nézve Németországban tízszer szigorúbb határérték van érvényben, mint amit az EU irányelv egyébként meghatároz. 2011 decemberétől Sophie gyártási eljárását úgy alakította át a Vulli cég, hogy az megfeleljen a szigorúbb német követelményeknek is.

Sophie2_3.JPGMegjegyzés, egyéb tapasztalatok: Fontos, hogy bármennyire is tisztaságmániásak vagyunk az első hónapokban, ezt a játékot ne tegyük véletlenül sem mosogatógépbe vagy sterilizáló gépbe és értelemszerűen kifőzni sem szabad.

Tényadatok forrása: http://www.vulli.fr/ és http://de.wikipedia.org/wiki/Sophie,_die_Giraffe

Képek: családi design

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekotlet.blog.hu/api/trackback/id/tr905115915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása