HTML

Kedvenc játékaink

A gyerekek játszva tanulnak, éppen ezért fontos, hogy milyen játékokat vesznek a kezükbe! Érdemes időt szánni egy-egy minőségi darab kiválasztására, ami akár hosszú évekig is a gyerekszoba kincse lehet... Egy édesanya ötleteit és ajánlásait olvashatod itt játék témában!

Játékok életkor szerint

Versek, mondókák

BABYSHOP

AmazonLogo.gif

Játék keresés

Egy anyától nem csak anyáknak szeretettel

2013.06.16. 09:01 eperálom

Hopp, hopp, hopsi

Címkék: ugráló

Márka: Hopsi, Storchenmühle

Ennek az ugrálónak a beszerzését hosszas keresési munka előzte meg. Igazából nem is ugrálót kerestünk, hanem lakásba való hintát, mivel a kertnek híján vagyunk. A hinta szinte minden pici baba, kisgyerek kedvence és nem mellesleg a fejlődésük szempontjából is kulcsfontosságú a hintáztatás.

_SJS5620_01.JPG

_SJS5562_01.JPG

Igen ám, de egy lakásban, ahol esetleg kicsi a hely vagy falat, ajtófélfát kell fúrni, nem egyszerű a megfelelő hely kiválasztása. Így voltunk ezzel mi is, ráadásul a fúrás gondolata sem volt igazán szimpatikus. Már-már kezdtem lemondani egy klassz kis babahintáról, mikor egy „babatornázó és -fejlesztő” helyen rátaláltam erre a darabra. Első pozitívuma, hogy csupán egy ajtófélfára kell felhelyezni. Semmi fúrás, faragás. Először kicsit szkeptikus voltam, hogy a két tartó kar, amelyet az ajtófélfa felső részére, a két kiálló 1-2 cm-es részére kell rátenni, valóban alkalmas-e arra, hogy a gyermekemet biztonságosan megtartsa. De a tesztek bizonyítottak.

_SJS5596_01.JPG

Hintázásra nem ajánlom, arra maradt nálunk a játszótéri megoldás. Ugrálásra, rugózásra, pörgésre viszont annál inkább kiváló. A kisebbik fiam már azelőtt megszerette, hogy ülni tudott volna. Persze nagyon óvatosan tettük bele és eleinte csak néhány percet tartózkodott benne, még egy plusz kispárnát is kapott támasztéknak a háta mögé. Aztán ahogy erősödött, annál többször és több időt töltött a kis Hopsiban. Eleinte picit hintázott benne, aztán ahogy leért a lábacskája, úgy reflexszerűen el-el lökte magát a talajtól. Egy éves korára, mint egy kisrugó pattogott benne akár 30-40 percet is egyfolytában. És mindeközben fülig érő mosoly az arcán.

_SJS5570_01.JPG

A nagyobbik testvér már kevésbé volt lelkes. Az ő lába már bőven leért a földig és nem volt olyan szórakoztató számára az ugra-bugra. Azonban hamar feltalálta magát, ő inkább pörgésre kezdte használni az ugrálót. Ez rettentően szórakoztatta. De ma már szívesen ücsörög benne csak úgy egy kekszet majszolva zenehallgatás közben is.

_SJS5559_01.JPG

Amit hátrányként tudok említeni, hogy nem olyan egyszerű betenni és kivenni a gyerekeket az ugrálóba. A piciket azért, mert a lábacskájuk nem igazán talál bele a két kis nyílásba elsőre. A nagyobbakat pedig azért, mert a tartó keresztléc útban van.

_SJS5573_01.JPG

Minőség: A minősége teljesen rendben van, több színben kapható és nem is vészesen drága. 15 kg terhelésig ajánlott.

 

Megjegyzés: Amit még nagyon szeretek benne, hogy tudom: a baba biztosan a lakás egy pontján marad, ha a Hopsiban ül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekotlet.blog.hu/api/trackback/id/tr685363143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása